Hoito-ohje

Hoitamalla alusasusi ja uima-asusi oikein, pidennät niiden käyttöikää huomattavasti.

Alusvaattet

Kaarituetut rintaliivit kannattaa pestä aina käsin. Käsinpesu suojaa liivejä ja kaaritukia, ja pahimmassa tapauksessa irronneet kaaret voivat rikkoa pesukoneen.

Jos kuitenkin peset koneessa, käytä aina liiveille tarkoitettua pesupussia. Liivin hakaset kannattaa sulkea pesupussiin laitettaessa. Käytä aina nestemäistä pesuainetta ja valitse hienopesu- tai villapesuohjelma. Lämpötila 30- 40 astetta ja vältä mahdollisuuksien mukaan linkousta. Älä täytä konetta liikaa, ettei kaaret taitu painon alla. Älä käytä alusvaatteille huuhteluainetta, sillä se pilaa elastisuuden!

Pese alusvaatteet mahdollisimman pian käytön jälkeen. Liota hetki, jonka jälkeen pese hellävaraisesti. Kun liivien ei anneta pinttyä, se ei tarvitse kovaa hankausta.

Anna alusasujen ”ilmakuivata”, ei kuivausrummussa jolloin kankaat ja pitsit saattavat kulua herkemmin.

Myös oikeanlainen säilytys on tärkeää. Topattujen/muotoon prässättyjen rintaliivienliivien tulee levätä hyllyllä ilman taittelua, tällöin kuppi ei rypisty ja materiaali mene pilalle.

Muista kuitenkin noudattaa valmistajan antamia pesuohjeet. Näin takaat alusvaatteillesi pitkän iän.

Uima-asut

Uima-asut tulisi vähintään huuhdella välittömästi käytön jälkeen. Kuitenkaan pelkkä huuhtelu ei riitä, koska kloori, suolainen vesi, aurinkovoiteet ja hikijäämät vahingoittavat kuituja.

Uimapuku voidaan pestä myös koneessa hienopesuohjelmalla pesupussissa 30 ° - 40 ° C nestemäisellä pesuaineella. Hienopesuohjelma pitää veden lämpötilan tasaisena koko pesun ajan. Uima-asuihin ei saa käyttää huuhteluainetta, koska se vaurioittaa elastaanikuituja.

Kaarituellisia uima-asuja ei tulisi pestä pesukoneessa. Vältä käsinpesussa liian korkeita pesulämpötiloja, optimaalinen pesu lämpötilan on kädenlämpöinen. Älä säilytä märkää uimapukua pyyhkeen tai muovipussin sisällä. Uima-asuja ei saa kuivattaa suorassa auringonvalossa, lämpöpatterin päällä tai kuivausrummussa. Märkänä puku saattaa värjätä, erityisesti klooriuinnin jälkeen.

Jos uima-asusi sisältää lycraa tai elastaania, yritä välttää saunomista, pore- ja yrttikylpyjä, hierovia suihkuja ja vesiliukumäkiä.

Vesi joka sisältää runsaasti suolaa tai klooria, UV-valo, korkeat lämpötilat ja voimakas pesuaine saattavat haalistaa värejä ja veltouttaa materiaaleja.

Huomioithan, että hiekka, terävät kivet ja rottinki ym. tuolit (jos päällinen on rikkoutunut) saattavat vahingoittaa tuotteen pintamateriaalia.

Noudata aina tuotteeseen merkittyjä pesuohjeita, näin takaat uima-asullesi pitkän iän.

Jaa nämäkin ihanat alusvaatteet muiden kanssa...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email