Liiviopas

Näin hankit täydelliset rintaliivit!

Oikean kokoisten rintaliivien kanssa saat vaatteen kuin vaatteen  istumaan hyvin ja tunnet olosi mukavaksi ja kauniiksi. Jopa seitsemän kymmenestä naisesta käyttää väärän kokoisia rintaliivejä. Tässä avuksesi liiviopas, jonka avulla löydät oikean koon

Näin löydät oikean koon:

Täydellisten rintaliivien salaisuus on oikea koko. Sopivan koon löytäminen ei aina ole helppoa, ja valitettavasti monet naiset käyttävät väärän kokoisia rintaliivejä. Sopivan kokoiset rintaliivit tuntuvat päällä mukavilta, eikä sitä tarvitse korjailla pitkin päivää. Oikean kokoinen rintaliivi sekä peittää rinnan kokonaan että on napakka ympärykseltään. Kuitenkin niin että ei pursua yli edestä taikka sivuilta. Vartalo muuttuu vuosien aikana ja olisin hyvä silloin tällöin tarkistaa oikean rintaliivikoko.

Näin mitataan oikea rintaliivikoko:

1. Mittaa rinnanympärys aivan rintojen alta napakalla mittanauhalla.

2. Mittaa rinnanympärys suurimmasta kohdasta, toppaamattomien rintaliivien päältä. Älä kiristä mittanauhaa.

Käytä mittaamiseen ompelijan mittanauhaa. Tärkeää mittaamisessa on, ettei mittanauha pääse valahtamaan selkäpuolella liian alas, vaan mittanauhan tulisi kulkea vaakasuorasti vartalon ympäri.

 

 

 

 

 

Oikeanlaiset ja tilanteeseen sopivat liivit paitsi tukevat rintaa myös parantavat ryhtiä sekä asun istuvuutta.

Oikeankokoiset rintaliivit istuvat hyvin.

Kun sovitat rintaliivejä, tarkista aina, että liivit istuvat oikein. Oikean kokoiset rintaliivit istuvat hyvin ja tuntuvat päällä mukavilta, melkeinpä huomaamattomilta. Liivi on oikean kokoinen kun sitä ei tarvitse korjailla pitkin päivää. Rintaliivien sovittamisessa tulisi muistaa kolme asiaa: oikeankokoinen ympärysmitta, oikea kuppi ja oikea olkainten kireys. Mitat ovat aina suuntaa antavia mittoja ja koot voivat vaihdella sekä mallin ettävalmistajan mukaan.

Oikea ympärysmitta

Ympärysmitan täytyy olla napakka, mutta ei liian tiukka. Jos rintaliivit nousevat selästä on rintaliivien ympärysmitta on liian suuri. Silloin kokeile pienempää ympärysmittaa, mutta huomioi, että ympärysmitan pienentyessä, tulee kuppikoon kasvaa, eli sovita rinnakkaiskokoa.

Sovittaessa liivejä, laita ne aina ensimmäiseen hakaseen eli löysimpään. Näin sinulle jää kiristysvaraa, sillä materiaalit saattavat hieman löystyy käytössä.

Oikeankokoiset rintaliivit ovat vaakasuorassa kehon ympäri; etu- ja takaosa ovat yhtä korkealla. Kaarituet istuvat rintakehää vasten koko mitaltaan. Oikea ympärysmitta antaa hyvän tuen rinnoille

Oikea kuppikoko

Kupin tulee peittää koko rinta ilman että pursuaa yli. Kupin sivujen sekä kaaritukien tulee asettua ihoa vasten.  Jos rinnat pursuilevat edestä tai sivuilta yli on kuppikoko liian pieni. Jos kuppeihin jää tyhjää on kuppikoko taas liian iso.

Kaarituen tulee yltää koko rinnan alta kainalosta rintojen väliin asti, ja se ei saa kohota irti kehosta. Rinta ei saa myöskään pursuilla kaaritukien alta. Kaarituekien tulee asettua ihoa vasten myös kuppien välissä. Kupit ja niiden välinen osa kohottavat rintoja, eivät olkaimet.

Oikein säädetyt olkaimet

Muista myös säätää olkaimet oikean mittaiseksi. Oikein säädetyt olkaimet tuntuvat mukavilta, ja olkaimen ja hartian väliin mahtuu pari sormi.

Olkaimet eivät saa aiheuttaa hiertymiä tai punoittavia jälkiä ihoon, silloin olkaimet ovat liian kireällä. Jos taas olkaimet valuvat pois olkapäiltä voi olla liivin ympärysmitta liian iso tai rintaliivi on vain väärän mallineen sinulle.

 

Jaa nämäkin ihanat alusvaatteet muiden kanssa...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email