Liiviopas

Näin hankit täydelliset rintaliivit!

Oikean kokoisten alusasujen kanssa saat vaatteet istumaan hyvin ja tunnet olosi mukavaksi ja kauniiksi. Jopa seitsemän kymmenestä naisesta käyttää väärän kokoisia rintaliivejä. Tässä avuksesi rintaliiviopas, jonka avulla selviydyt liiviostoksilla.

Näin löydät oikean koon:

Täydellisten rintaliivien salaisuus on oikea koko. Sopivan koon löytäminen ei kuitenkaan aina ole helppoa, ja niinpä monet naiset valitettavasti käyttävät väärän kokoisia rintaliivejä. Vääränkokoiset liivit saavat olon tuskaiseksi päivän aikana, kun joudut korjailemaan liivien ja rintojen asentoa. Vääränkokoiset liivit eivät myöskään tue rintaa kunnolla. Lisäksi vartalo muuttuu vuosien saatossa, ja mitat tulisikin ottaa joka vuosi, jotta rintaliivikoko olisi aina oikea. 

 

Näin mitataan oikea rintaliivikoko:

1. Mittaa rinnanympärys aivan rintojen alta napakalla mittanauhalla. 

2. Mittaa rinnanympärys suurimmasta kohdasta, toppaamattomien rintaliivien päältä. Älä kiristä mittanauhaa.

 

Käytä mittaamiseen pehmeää ja taipuisaa ompelijan mittanauhaa. Tärkeää mittaamisessa on, ettei mittanauha pääse valumaan selkäpuolella liian alas. Mittanauhan tulisi kulkea vaakasuorasti vartalon ympäri.

 

 

 

 

 

Oikeanlaiset ja tilanteeseen sopivat liivit paitsi tukevat rintaa myös parantavat ryhtiä sekä asun istuvuutta.

Oikeankokoiset rintaliivit istuvat hyvin.

Kun sovitat rintaliivejä, tarkista aina, että liivit istuvat oikein. Vääränkokoiset liivit saavat olon tuskaiseksi päivän aikana, kun joudut korjailemaan liivien ja rintojen asentoa. Vääränkokoiset liivit eivät myöskään tue rintaa kunnolla. Rintaliivien sovittamisessa tulisi muistaa kolme asiaa: oikeankokoinen ympärysmitta, oikea kuppi ja oikea olkainten kireys. Mitat ovat suuntaa antavia mittoja ja koot voivat vaihdella mallin ja valmistajan mukaan.

Oikea ympärysmitta

Tarkista aina ensimmäisenä, rintaliivien ympärysmitta on sopiva: napakka, mutta ei liian tiukka. Jos rintaliivit kiipeävät ylös selkää pitkin, rintaliivien ympärysmitta on liian suuri. Kokeile pienemmällä ympärysmitalla olevia liivejä, mutta huomioi, että ympärysmitan pienentyessä, tulee kuppikoon kasvaa, eli sovita rinnakkaiskokoa.

Sovittaessa liivejä, laita ne aina löysimpään eli ensimmäiseen hakaseen. Näin sinulle jää kiristysvaraa, sillä liivit löystyvät hieman käytössä. 

Oikeankokoiset rintaliivit ovat täysin vaakasuorassa kehon ympäri; etu- ja takaosa ovat yhtä korkealla. Kaarituet istuvat rintakehää vasten koko mitaltaan.

Oikea kuppikoko

Kupin tulee peittää koko rinta ilman että ihoa puristuu ulos, ja kupin sivujen tulee asettua kiinteästi ihoa vasten ja kaaritukien on istuttava ihoa vasten koko kaarituen matkalta. Rintojen tulee osoittaa eteenpäin ja olla korkeudeltaan olkapäiden ja kyynärpäiden puolivälissä.

Jos rinnat pursuilevat edestä tai sivuilta kainaloiden alta, kuppikoko on liian pieni, eli rinnat eivät yksinkertaisesti mahdu kuppeihin. 

Kaarituen tulee yltää koko rinnan alle kainalosta rintojen väliin asti, ja se ei saa kohota irti kehosta. Rinta ei saa myöskään pursuilla kaaritukien alta. Kaarituet eivät saa törröttää keskellä eteenpäin, vaan kaaritukien ja liivin keskiosan tulisi istua rintakehää vasten. Kupit ja niiden välinen osa kohottavat rintoja, eivät olkaimet.

Jos kuppeihin jää tyhjää yläreunaan, on se merkki liian suuresta kuppikoosta. Kokeile pienempää.

Oikein säädetyt olkaimet

Oikein säädetyt olkaimet tuntuvat mukavilta, ja olkaimen ja hartian väliin mahtuu yksi sormi. Olkaimet eivät pidä ylhäällä vain rintoja vaan koko rintaliivejä.

Väärin säädetyt olkaimet taas saattavat hiertää tai ne putoilevat ja valuvat päältä. Ihoon painuvat olkaimet ovat usein merkki liian suuresta ympärysmitasta, jota pyritään korjaamaan kiristämällä olkaimia. Suosittelemme kokeilemaan pienemmän ympärysmitan liivejä.

Jos olkaimet putoilevat olkapäiltä, on kuppikoko todennäköisesti liian pieni ja ympärysmittaa liikaa. Liian pientä kuppikokoa on yritetty korjata löysäämällä olkaimia niin, ettei syntyisi "tuplarinnat"-ilmiötä, jossa rinnat pullistuvat kuppien yläreunasta. Liivit eivät silloin myöskään tue rintaa, kuten niiden kuuluisi. Tarkista siis vielä kerran ympärysmitta, kokeile 1-2 kuppikokoa suurempia rintaliivejä ja kiristä olkaimet mukavalle kireydelle.

Jaa nämäkin ihanat alusvaatteet muiden kanssa...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email